Green Check Yeşil Kontrol Sertifikası için doğru adrestesiniz! info@atmanlioglu.com.tr

Müşteri Hizmetleri

0 312 232 12 43

Teknik Destek

info@atmanlioglu.com.tr

GMP Belgesi

GMP Belgesi

GMP Belgesi  ;

GMP BELGESİ NEDİR NASIL ALINIR?

Bu prosedürün amacı, firma ISO 22000 gıda güvenliği sisteminin ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin altyapısı olan İyi Üretim Uygulamalarının (GMP) nasıl yapılacağını anlatmaktır. GMP' nin anlamı Good Manufacturing Practices yani iyi üretim uygulamaları demektir.

KAPSAM

Firmada üretilen ürünler için gerekli olan bütün gereksinimlerdir.

A. Gıda İşleme Yeri, Zemin ve Çevre,

B. Taşıma ve Depolama,

C. Ekipman ve Makine,

D. Personel / Kişisel Hijyen(Eğitim),

E. Sanitasyon ve Haşere Kontrolü,

F. Ürün Geri Çağırma (İzlenebilirlik).


GMP konusu dahilinde personel, bina ve tesisler, temizlik işlemleri, ekipman seçimi ve kullanımı, zararlılarla mücadele ve atıklar-çöpler ve ürün geri çağırma konuları ele alınmaktadır. Bu konulara yönelik olarak firmamızda uygulanan kurallar ve tanımlar aşağıda yer almaktadır.

Öncelikli programlar GGYS’ nin çok önemli bir parçası olduğu için doğru ve etkili olmalıdır. Eğer öncelikli programın herhangi bir bölümü olması gerektiği gibi yapılmaz ise, ilave kritik kontrol noktaları tanımlanmalı, kontrol edilmeli ve GGYS programı dahilinde korunmalıdır. Özetle;  etraflı etkili öncelikli programlar GGYS programını kolaylaştırır ve GGYS programının değişkenliğinin korunduğundan ve ürünün sağlıklı ve güvenilirliğinden emin olunur.

İşletme Sahası:

Firma  ürünlerine kontaminasyonu engellemek için işletme binasını ve etrafındakileri iyi tasarlamıştır ve korumaktadır.

İşletme sahası bütün bina elemanlarını ve etrafındakileri kapsar. Bunlar; işletme dışı arazi, binalar, yollar, drenaj (boşaltım), bina tasarımı ve kurulması, ürün akışı, sanitasyon etkinlikleri ve su kalitesidir.

İşletmemiz sanitasyon ve temizlik işlemleri için yeterli ve uygundur. Sanitasyon ve temizlikte kullanılan malzemelerin yenilir materyallerle temas etmeyecek şekilde olması sağlanmıştır. (Değişik kullanım alanlarında).

Firma şebeke suyu yılda bir kez kimyasal, 2 kez bakteriyolojik analizleri yapılmaktadır. Bu analiz sonuçları kayıt altına alınıp saklanmaktadır.

Kimyasalların Kontrolü :
Kimyasal malzemeler ürün ve işleme malzemelerinden ayrı bir alanda depolanmaktadır. Kimyasallar temiz, etiketlenmiş kaplarda depolanır (korunur) ve özel eğitimli personel tarafından yerleştirilip işletmeye alınır.

Kimyasallar üreticinin tavsiye ettiği şekilde ve miktarlarda kullanılmaktadır. Temizlik ve sanitasyonda kullanılan malzemeler bu iş için üretilmiş ve bu malzemeler uygun bir şekilde korunmaktadır.

4.6 Ürün İzlenebilirliği

İşletmemizde ürün iadesi ile karşılaşıldığı zaman bildirme ve geri çağırma programı işletilmektedir. Firma   işletmesinin yazılı bildirme ve geri çağırma prosedürlerinin amacı, tespit edilmiş ürünün müşteriden, etkili, hızlı ve komple bir şekilde, bir plan dahilinde herhangi bir zaman hemen işleme alınabileceğinden emin olmaktır. Program, etkisini doğrulamak için test edilmektedir.